obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

11.01.2019

EuroHeart Serbia 2019

UKS obaveštenja

Drage koleginice i kolege, dragi prijatelji!
 
UKS ima zadovoljstvo da vas pozove na konferenciju “EuroHeart projekat Evropskog kardiološkog društva: primena u Srbiji kao pilot projekat ESC-a (SerbHeart)”.

Ova konferencija je u su-organizaciji s Evropskim kardiološkim društvom i Odborom za KV patologiju SANU I održaće se u zgradi SANU, Knez Mihajlova 22. januara od 9 do 13h. Dubokog smo uverenja da pokretanje ovog projekta predstavlja jednistvenu priliku da se uključimo (ovoga puta među prvima) u ESC mrežu kardiovaskularnih registara i podignemo standarde zdravstvene usluge u oblasti kardiovaskularne medicine, kao i mogućnosti istraživanja na potpuno novi nivo. Zato pozivamo sve koji su zainteresovani, a posebno rukovodioce tercijalnih i sekundarnih zdravstevnih ustanova i načelnike kardioloških odeljenja da dođu na ovaj sastanak i da se svi zajedno upoznamo sa ovom platformom i mogućnostima primene u Srbiji (program se nalazi na sajtu uksrb.rs I klikom na sliku).

 

PRIJAVE ZA ESC EDUKATIVNE GRANTOVE

S obzirom na to da se bliži krajnji rok za slanje apstrakata za ovogodišnji Kongres ESC koji se održava u Parizu od 31. avgusta do 4. septembra, pozivamo sve da pošalju na vreme, odnosno do 14. februara svoje apstrakte. Sa slanjem apstrakta stičete mogućnost da pored prezenatcija Vašeg rada na kongresu, konkurišete za konkurs UKS za pokrivanje troškova puta i boravka za mlade lekare kojima bude prihvaćen rad, ali i za konkurs ESC edukativnih grantova u iznosu od 850 evra i bez ograničenja što se tiče godina, ali će prednost imati lekari koji su poslali apstrakt za ESC kongres (escardio.org).


Srdačno,

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica UKS