obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

10.11.2020

NOVAK 2020

UKS obaveštenja

Poštovane koleginice i kolege,

Poštovani članovi UKS,

Posebno mi je zadovoljstvo da Vas obavestim i pozovem da učestvujete na centralnom ovogodišnjem događaju UKS: Simpozijum Udruženja kardiologa Srbije „iNOVAcija znanja i mogućnosti razvoja Kardiologije u Srbiji (NOVAK)“.

Ne želimo da odustanemo od osnovnog cilja Udruženja kardiologa Srbije, a to je edukacija, razmena znanja i iskustava, te ćemo ovogodišnji NOVAK (iNOVAtivna Kardiologija), održati “online”, u periodu 11-12. decembar 2020. godine.

NOVAK će imati 2 osnovna naučna motiva: lečenje supraventrikularnih aritmija i savremeni pristup u lečenju plućnih embolija. Preliminarni program će biti dostupan već ove nedelje.

Simpozijumi farmaceutskih kuća su isključivo predviđeni uživo (“live streaming”). Ostale sesije će biti snimljene i emitovane u “online”.

Pristup naučnom sadržaju NOVAK-a će biti potpuno slobodan i besplatan. Kotizacija je predviđena isključivo za sticanje KME bodova putem rešavanja 2 akreditovana testa (sa ukupno 10 KME bodova).

Siguran sam da će kongres biti interaktivan i na najvišem naučnom i organizacionom nivou.

Takođe, želim da Vas obavestim da je Evropsko udruženje kardiologa (ESC) donelo odluku da se svi događaji pod njihovim pokroviteljstvom do septembra 2021. organizuju isključivo “online”, uključujući I ESC kongres u Londonu. 

I dalje Vas molimo da pišete radove za časopis “Srce i krvni sudovi”.

Takođe, najavljujemo XXIII Kongres UKS za 21-24. oktobar 2021.

 

Svima želimo dobro zdravlje.

 

S poštovanjem,

Udruženje kardiologa Srbije