obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

11.07.2017

Obraćanje Glavnog urednika časopisa Srce i krvni sudovi

UKS obaveštenja

Drage kolege i prijatelji,

Od strane rukovodstva UKS sam izabran za novog Glavnog urednika našeg časopisa "Srce i krvni sudovi" i povodom toga vam pišem. Srpska kardiologija je napravila velike pomake u svom radu i danas predstavlja jednu savremenu kardiologiju koja je u mogućnosti da na najbolji mogući način pruži našim pacijentima skoro sve što se danas primenjuje u svetu.

Dobra saradnja između ustanova na polju zbrinjavanja kardioloških bolesnika je veoma izražena i rezultira sve boljim i organizovanijim lečenjem kardioloških bolesnika.

Da bismo išli napred i bili bolji, jako je važno da PIŠEMO, da zabeležimo ono što smo uradili, postigli, shvatili. U ime Uredništva časopisa vas pozivam da pišete i šaljete vaše radove, bilo meni direktno (sloba.d.obradovic@gmail.com) bilo preko sajta UKS (www.uksrb.rs) gde će uskoro biti napravljena ta mogućnost i posebna platforma za slanje radova.

Pod geslom "PIŠEM, DAKLE POSTOJIM", pozivam Vas da zajedno podignemo naš časopis, da podelimo ono što znamo, da ovekovečimo naš rad u našem časopisu. Smatram da časopis Srce i krvni sudovi, može da bude naš vodič, mesto gde ćemo se sastajati, podeliti mišljenja, prikazati interesantne bolesnike, prikazati originalne radove... Vremenom i zajedničkim radom, možemo doći do Medlina, impakt faktora.... i svuda ako se budemo potrudili.

PREDLAŽEMO DA ORIGINALNI RADOVI BUDU NAPISANI NA ENGLESKOM JEZIKU SA ABSTRAKTOM I NA SRPSKOM I NA ENGLESKOM JEZIKU.

Budimo zajedno jedna velika porodica "Srca i krvnih sudova".

Vaš Glavni urednik časopisa “Srce i krvni sudovi”

Prof. Slobodan Obradović