obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

20.07.2018

Pismo predsednice UKS o predstojećim aktivnostima u 2018. godini

UKS obaveštenja

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imam zadovoljstvo da vam dam nekoliko informacija koje se tiču aktivnosti i sastanaka koje UKS planira tokom godine, a kako smo ih u potpunosti organizaciono definisali želimo i vas da obavestimo i pozovemo da na svim i učestvujete:

- UKS će kao i prethodnih godina imati svoj štand na Evropskom kongresu kardiologa u Minhenu i pozivamo vas da nas posetite, i da štand UKS bude mesto susreta svih učesnika kongresa posebno u periodu velike pauze od 12.30-14.00. Takođe, ako želite da organizujete neki interni sastanak koji je važan za vas, molim vas da znate da imate na raspolaganju prostor našeg štanda, samo nas prethodno obavestite da bude slobodan u terminu koji želite.

- Odmah nakon kongresa, u sredu, 5. septembra, u hotelu Mama Shelter  (tržni centar u Rajićevoj na kraju Knez Mihajlove ulice) imaćemo po prvi put telekonferenciju Pariz - Beograd, sastanak eksperata ESC i UKS koji će se ticati najnovijih saznanja sa ESC kongresa. Ovaj sastanak će biti direktno prenošen preko sajta UKS www.uksrb.rs kako bi svi zainteresovani, a posebno oni koji nisu bili u mogućnosti da budu u Minhenu, mogli da se informišu o glavnim novostima sa kongresa ESC.

- Pod okriljem Svetske federacije za srce i Svetske zdravstvene organizacije i ove godine organizujemo Svetski dan srca 29. septembra pod sloganom My heart, your Heart. Prošle godine je učestvovalo 15 gradova u Srbiji, a ove godine želimo još više učesnika preko Podružnica UKS.

- Pozivamo sve zainteresovane na II Zajednički sastanak UKS i UKCG koji se ove godine organizuje u Budvi 5-6. oktobra sa temama iz prevencije, hipertenzije i atrijalne fibrilacije.

NOVA-K u Novom Sadu 16-18. novembar! Posle više od 15 godina, UKS organizuje svoj redovni nacionalni simpozijum posvećen Lekovima u kardiologiji (sa specijalnim gostima) u Novom Sadu u konferencijskim salama zgrade Gasprom.

- i za kraj, pozivamo vas na kongres Svetske federacije za srce čije je UKS član, koja poslednjih godina ulaže dosta napora da izgradi novi imidž! Svetski kongres kardiologa se ove godine održava u Dubaiju od 5-8. decembra!

Želim vam prijatne godišnje odmore i vidimo se počev od ESC kongresa u Minhenu!

Srdačno,

Prof. Dr Ana Đorđević Dikić

Predsednik Udruženja kardiologa Srbije