obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

06.11.2016

Važne informacije o kongresu NOVA-K 2016

Simpozijum UKS “INOVAcije znanja i mogućnosti razvoja Kardiologije u Srbiji” (NOVA-K 2016) će se održati u Nišu 18-19. novembra 2016.

Drage koleginice i kolege,

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na simpozijum Udruženja kardiologa Srbije “INOVAcije znanja i mogućnosti razvoja Kardiologije u Srbiji” (NOVA-K 2016) koji će se održati u Nišu 18-19. novembra 2016. godine u hotelu Tami residence - Constantin Palace.

Bilo mi nam drago da dođete da se družimo i da Vam predstavimo nova saznanja iz pojedinih oblasti kardiologije koja se brzo razvijaju, kao i da skrenemo pažnju na nove dijagnostičke i terapijske tehnologije od kojih očekujemo brži razvoj i veću primenu u našoj kardiološkoj praksi.

U okviru simpozijuma organizovaćemo interaktivne sesije o aktuelnim temama iz kardiologije u kojima ćemo kroz prikaze slučajeva razmeniti iskustva o lečenju naših bolesnika.

Simpozijum je akreditovan od Zdravstvenog saveta Srbije sa 5 KME bodova za učesnike i 9 za predavače.

Pored istaknutih domaćih predavača i eksperata, imaćemo kao goste iz inostranstva naše dugogodišnje prijatelje - Eugenio Picano će predstaviti novi projekat stres ehokardiografije za koronarne i ne-koronarne bolesnike (Stress echo 2020), George Athannasopoulos će pričati o jednoj od oblasti koja se najviše razvijala poslednjih godina - plućnoj hipertenziji, Simon Matskivishvili o novinama u lečenju srčane insuficijencije, dok će Sophi Mavrogeni održati master-klas o primeni magnetne rezonance u kardiologiji što po našem mišljenju zaslužuje posebnu pažnju i integraciju kardiologa u praktičnu primenu ove metode.

Sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo i pozivamo na otvaranje kongresa koje će se održati u elegantnom Oficirskom domu u samom centru Niša u četvrtak 17. novembra u 19h, kojom prilikom ćemo otvoriti izložbu povodom 60 godina Istorije Udruženja kardiologa Srbije i 200 godina od otkrića stetoskopa od strane francuskog lekara Rene Laennec-a.

Očekujemo Vas u Nišu od 17. do 19. novembra 2016. godine!

 

Udruženje kardiologa Srbije

 

Za organizaciju smeštaja, prevoza i drugih poslova tehničke organizacije zadužen je: Rubicon travel and Events

email: kongresi@rubicontravel.rs

tel: +381 11 3981 411

Levajac Mirko, direktor 060 41 41 540

Program