Srce i krvni sudovi

Časopis

Nazad
 • Obraćanje Glavnog urednika časopisa Srce i krvni sudovi

  Drage kolege i prijatelji,

  Od strane rukovodstva UKS sam izabran za novog Glavnog urednika našeg časopisa "Srce i krvni sudovi" i povodom toga vam pišem. Srpska kardiologija je napravila velike pomake u svom radu i danas predstavlja jednu savremenu kardiologiju koja je u mogućnosti da na najbolji mogući način pruži našim pacijentima skoro sve što se danas primenjuje u svetu.

  Prispele rukopise uređivački odbor šalje recenzentima radi stručne procene. Ukoliko recenzenti predlože izmene i dopune, tada se kopija recenziranog rukopisa dostavlja autoru s molbom da tražene izmene unesu u tekst ili pak u protivnom da argumentovano izraze svoje neslaganje sa datim primedbama recenzenta. Konačnu odluku o prihvatanju rada za štampu donosi glavni i odgovorni urednik zajedno sa uređivačkim odborom.

  Dobra saradnja između ustanova na polju zbrinjavanja kardioloških bolesnika je veoma izražena i rezultira sve boljim i organizovanijim lečenjem kardioloških bolesnika.

  Da bismo išli napred i bili bolji, jako je važno da PIŠEMO, da zabeležimo ono što smo uradili, postigli, shvatili. U ime Uredništva časopisa vas pozivam da pišete i šaljete vaše radove, bilo meni direktno (sloba.d.obradovic@gmail.com) bilo preko FORME na sajtu UKS.

  Pod geslom "PIŠEM, DAKLE POSTOJIM", pozivam Vas da zajedno podignemo naš časopis, da podelimo ono što znamo, da ovekovečimo naš rad u našem časopisu. Smatram da časopis Srce i krvni sudovi, može da bude naš vodič, mesto gde ćemo se sastajati, podeliti mišljenja, prikazati interesantne bolesnike, prikazati originalne radove... Vremenom i zajedničkim radom, možemo doći do Medlina, impakt faktora.... i svuda ako se budemo potrudili.

  PREDLAŽEMO DA ORIGINALNI RADOVI BUDU NAPISANI NA ENGLESKOM JEZIKU SA ABSTRAKTOM I NA SRPSKOM I NA ENGLESKOM JEZIKU.

  Budimo zajedno jedna velika porodica "Srca i krvnih sudova".

  Vaš Glavni urednik časopisa “Srce i krvni sudovi”
  Prof. Slobodan Obradović

  UPUTSTVO AUTORIMA