obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

23.09.2020

Newsletter Udruženja kardiologa Srbije

UKS obaveštenja

Poštovani članovi UKS,

Želimo da Vas obavestimo da je novi termin za naš tradicionalni simpozijum NOVAK (iNOVAcije znanja i mogućnosti razvoja Kardiologije u Srbiji) 11-12. decembar 2020, s obzirom na preklapanje prethodno predloženog termina sa velikim praznicima.  Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje kongresa na Zlatiboru “on-site”, ali ako to ne bude moguće svakako ćemo organizovati “on-line” verziju ovog simpozijuma.

UKS trenutno ima 1246 članova, od kojih je 46 u zvanju Fellow of ESC (FESC).

Na ovogodišnjem Kongresu ESC članovi UKS su poslali 66 apstrakata. Od toga za prezentaciju u obliku ePostera prihvaćeno je i prezentovano 20 apstrakata, 2 u okviru “rapid fire abstracts” sesija i 2 u selekciji “best ePosters” (dakle, ukupno 24 apstrakta je prihvaćeno i prezentovano).

Takođe, članovi UKS imali su i 10 pozivnih usmenih izlaganja u okviru različitih formi (Special session, Cardiology in 4 days, Hot line session, Symposium, Industy Q&A sessions).

Imena autora i naslovi svih prezentacija dostupni su na ESC2020 National-Affiliated-Cardiac-Societies websajtu (Cardiology Society of Serbia).

UKS čestita svima na ovom lepom i zapaženom naučnom i akademskom uspehu.

I dalje Vas molimo da šaljete vaše radove i prikaze slučajeva za časopis UKS „Srca i krvni sudovi“.

S poštovanjem,

UO UKS