obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

22.03.2019

Pismo predsednice UKS

UKS obaveštenja

Drage koleginice i kolege, dragi prijatelji!
 
UKS ima zadovoljstvo da vas pozove na redovne izbore za Predsednike radnih grupa UKS za period 2021-2023, i obavesti da zbog toga treba da do 1. aprila pošaljete na mail sekretara UKS Asist dr Vojislava Gige (giga2011@yahoo.com) Vaše predloge za kandidate za buduće predsednike Radnih grupa UKS (kratko obrazloženje sa 10 potpisa članova UKS).

Što se tiče predstojećeg Evropskog kongresa kardiologa u Parizu i drugih sastanaka, UKS kao i prethodnih godina organizuje sledeće konkurse:

  • Konkurs za 25 besplatnih kotizacija od strane ESC za lekare mlađe od 40 godina (poslati prijave na mail sekretara UKS; ako se javi više kandidate, prednost će imati oni koji su mlađi i koji do sada nisu, ili su manji broj puta dobili besplatne kotizacije). Obavezan uslov je da je prijavljeni kandidat član UKS i ESC, a konkurs će biti na sajtu UKS od 1. aprila.
  • Konkurs UKS za pokrivanje troškova puta i boravka za 5 mladih kardiologa koji imaju primljen apstrakt na ESC kongres u Parizu. Konkurs će biti objavljen  na sajtu UKS početkom maja kada se budu znali rezultati prihvatanja apstrakta za ESC 2019.
  • Podsećamo sve naše članove i na konkurs ESC edukativnih grantova u iznosu od 850 evra koji su bez ograničenja što se tiče godina, ali će prednost imati lekari koji su poslali apstrakt za ESC kongres (escardio.org), koji traje do 29. marta!
  • Konkurs za 4 besplatne kotizacije za kongres CardioUpdate koji se održava ove godine u Budimpešti od 27-29. juna (prijave takođe poslati sekretaru UKS), a konkurs će biti objavljen takođe od 1. aprila.

Kao predsednica UKS imam posebno zadovoljstvo da Vas obavestim da je na poslednjem sastanku UO UKS, doneta odluka o osnivanju Foruma žena u kardiologiji UKS i za prvu predsednicu ovoga Foruma je predložena Dr Sonja Šalinger iz Niša koja se i na nacionalnom i internacionalnom nivou već angažovala i učestvovala na promociji ove posebno značajne i aktuelne društvene i profesionalne teme!

Pozivam Vas na naša sledeća 2 kongresa PRACSIS 2019, prvi put na Jahorini 29-31. marta 2019. godine i BASICS XIII 15-17. aprila u Beogradu, tradicionalni simpozijum Aktuelnosti u kardiologiji u Niškoj banji 16-18. maja i Konferenciju Radne grupe za elektrofiziologiju UKS (6-7 jun, Beograd).

Sa posebnim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će od 10. aprila na sajtu UKS biti otvorena strana posvećena XXII Kongresu kardiologiju Zlatibor 17-20. oktobar sa svim informacijama vezanim za kongres sa on-line prijavom apstrakta i registracijom za kongres.
 

Srdačno,  

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica UKS