obaveštenja

Udruženje kardiologa Srbije

nazad

03.09.2018

Strategija razvoja elektrofiziologije u Srbiji

UKS obaveštenja

Poštovani članovi UKS,

Podsećamo Vas da pratite telekonferenciju ESC/UKS u sredu, 5. septembra, 19-21.30 h koju ćemo prenositi na Kardio TV (nalazi se na sajta UKS uksrb.rs), a tiče se najnovijih studija i preporuka na ESC kongresu.

U prilogu želimo da Vas upoznamo sa dokumentom Strategije razvoja elektrofiziologije u Srbiji koju je pripremila Radna grupa za elektrofiziologiju UKS na čelu sa predsednikom RG Dr Dejanom Kojićem. Ovaj dokument je upućen nadležnim institucijama sa ambicijom da se poboljša stanje u ovoj kardiološkoj oblasti. S obzirom da postoje i druge oblasti koje apsolutno treba poboljšati i unaprediti (između ostalih implementacija TAVI i kardio MR za specijalizovane kardiološke klinike), pozivamo i druge Radne grupe UKS da pokrenu slične inicijative i predlože strategije razvoja koje će uputiti nadležnim instuticijama, a biće sve vreme prisutne i dostupne na sajtu UKS.

Za detaljne informacije o zastupljenosti procedura, obimu kapaciteta i drugih informacija vezano za stanje u kardiologiji, posebno vezano za razlike izmedju razvijenih i nisko-srednje razvijenih zemalja u Evropi, pogledajte sajt ESC escardio.org ATLAS projekat u kome je i naše udruženje učestvovalo i dostavilo podatke (koordinator UKS Prof. Mina Radosavljević Radovanović). 

Strategija razvoja elektrofiziologije u Srbiji

 

Srdačno,

Prof. dr Ana Đorđević Dikić
Predsednica Udruženja kardiologa Srbije